Memiliki Senyawa Allicin yang dapat digunakan Untuk Obat. Untuk pembelian dan pemesanan Kapsul Black Garlic, Silahkan datang langsung ke Toko Khalizha Herbal atau hubungi kami untuk pengiriman pesanan lewat paket. Adakah Anda Jual allicin Sini Untuk Cari Penyelesaian Masalah SIFILIS ? Herba Denature diproduksi melalui proses kawalan kualiti yang amat ketat.

Herba Denature telah mendapat pengiktirafan Halal dari Majelis Ulama Indonesia dan selamat digunakan untuk Ibu Hamil Dan Menyusui. Adakah disini Tuan Puan sedang menacari ubat STD VDRL dan Siplis? IYA bermakna Anda berada diwebsite yang betul. Blog ini bertujuan untuk mengulas artikel didalam Bahasa Melayu berkenan dengan Penyakit Kelamin Sifilis untuk dikongsi bersama pembaca-pembaca yang berkenaan. Sekadar untuk berkongsi maklumat dan bahan bacaan untuk tujuan kesihatan. Blog ini diharap akan dapat membantu mereka yang berkenaan untuk lebih memahami penyakit yang mungkin, sedang atau telah mereka hidapi, seterusnya sedikit sebanyak mendidik diri kita untuk menjauhi seks luar nikah, setia pada pasangan serta mengamalkan gaya hidup sihat dan selamat.

Ia juga boleh disebar dari seorang ibu kepada bayinya semasa kehamilan. Sifilis disebabkan oleh bakteria Treponema pallidum. Sifilis merupakan penyakit kelamin yang berbahaya dan boleh mengancam nyawa. Sifilis disebarkan melalui hubungan langsung dengan pesakit sifilis. Apakah tanda-tanda dan gejala di kalangan orang dewasa? Sifilis berlaku secara berperingkat-peringkat, dan gejala adalah berbeza pada setiap peringkat. Peringkat-peringkat tersebut mungkin terjadi secara bertindih, dan gejala tidak semestinya berlaku mengikut susunan peringkat.

Anda juga mungkin dijangkiti dengan kuman sifilis dan tidak melihat apa-apa gejala selama bertahun-tahun. Chancre biasanya bulat, keras, kecil, dan tidak menyakitkan. Ia muncul di tempat di mana sifilis memasuki badan. Peringkat ini biasanya bermula dengan timbulnya ruam pada satu atau lebih bahagian badan. Ciri ruam sifilis peringkat 2 adalah kelihatan kasar, merah, atau tompok-tompok coklat kemerahan di kedua-dua tapak tangan dan bahagian tapak kaki.

Pada peringkat ini, sifilis adalah sangat mudah berjangkit dan boleh menjangkiti pasangan dengan mudah melalui hubungan seks. Rawatan boleh dilakukan pada bila-bila masa sepanjang peringkat 1 dan 2 dan ianya boleh sembuh. Tanpa rawatan, tanda-tanda dan gejala sifilis peringkat 2 mungkin hilang selepas beberapa minggu. Nanum jika rawatan tidak diberikan, jangkitan akan kembali dan beralih ke peringkat 3. Peringkat ini boleh muncul 10-20 tahun selepas jangkitan pertama diperolehi. Di peringkat akhir sifilis, penyakit ini kemudiannya merosakkan organ-organ dalaman, termasuk otak, saraf, mata, jantung, saluran darah, hati, tulang dan sendi.