Jag är bosatt i London så det blir en härlig mix av det svenska och det engelska. Placera löken över ett vattenfyllt glas så att rötterna, men inte löken, hamnar i vattnet. En bra idé kan vara att göra köpa amaryllislök över natten så att rötterna verkligen hinner svälla och vakna till liv så att de sedan kan ta till sig vattnet när löken planteras. Jag valde att placera mina amaryllislökar över stora vinglas med knivar som stöttepelare så lökarna inte skulle hamna i vattnet.

Ta bort löken från vattenglasen och gå igenom rötterna. Finns det några torra rötter som inte svällt av vattnet? Plocka bort dem i sådana fall. Ta fram den tilltänkta krukan och plantera sedan löken. Amaryllisar behöver inte planteras i jord, utan kan även planteras i amaryllisvaser om man hellre vill det.

Det enda som direkt är olämpligt att plantera löken i är lera, annars klarar den det mesta. 3 av löken ska sticka upp ovanför jorden. Min nyplanterade amaryllislök i sin plastkruka. Jag valde att plantera lökarna i plastkrukor så jag kan välja vilken ytterkruka jag vill när julen kommit lite närmare. Vattna jorden ordentligt, men inte direkt på löken.