Her kan du læse om de nye regler, køb lumigan gælder for køb af kopivarer på nettet! Da alle disse kommentarer ikke havde noget med det tidligere blogindlæg at gøre, så blev de aldrig udgivet på bloggen. Alle som stillede et spørgsmål fik derimod en mail fra os, hvori der var et generelt svar på deres problemstilling. Men for at slippe for at besvare, de samme spørgsmål om og om igen, så kommer der her et indlæg, som har fokus på køb af kopivare til eget forbrug.

Sagen omdrejningspunkt var, om det var lovligt for SKAT at tilbageholde et Rolex ur til privatforbrug. Dommen blev, at det var lovligt, da produktionen af det falske Rolex ur var sket uden tilladelse fra Rolex. Derfor kan uret ikke udleveres til køber, selvom køber er en privat person. Sagen var en prøvesag, og den vil danne grundlag for lignende sager i fremtiden. Det skal dog bemærkes, at køber kan anke sagen endnu. Derfor er der sket nogle ændringer, som er meget vigtige.

IKKE længere lovligt at indføre kopivarer, som sendes ind i EU. Det er kun lovligt at medtage kopivarer fra en ferie, hvis købet er under toldbehandlings grænsen. Desuden kan rettighedshaverne i Danmark ikke ved henvisning til Rolex sagen kræve, at du som køber skal betale erstatning for krænkelser. Dette indlæg er på ingen måde en opfordring til, at nogen skal købe kopivarer.

Nærmest tværtimod, da kopivarer er noget af det mest nederen i verden. Har du ikke råd til en Louis Vuitton taske, så må du spare op og købe den på et senere tidspunkt. Der findes heldigvis andre tasker, som kan udfylde tomrummet, indtil du har sparet op. Det samme gælder ved kopivarer af alle de andre mærker og produkter! Lovgivningen på området er meget klar. Vælger du at købe kopi produkter af f. Gucci, Diesel eller Nike, og disse kun er beregnet til eget forbrug, så er det helt lovligt.

Men det er MEGET vigtigt at understrege, at det KUN er til eget forbrug! Hvordan diffinere man så eget forbrug? Ja svaret er straks lidt mere flydende. Men der er nogle punkter, som går igen. Max 2 stk af samme vare.